psikolojik-carpinti-nedir

Psikolojik Çarpıntı Nedir? Nasıl Geçer?

Psikolojik çarpıntı, günümüzde yaşam şartlarının daha da zor bir hale gelmesi ile birlikte çok sık rastlanan psikolojik sorunların başında gelmeye başlamıştır. Bu gibi sorunlarda mutlaka psikolog İzmir desteği alınmalı ve bu sorun ile bireyin tek başına baş edemeyeceği mutlaka bilinmelidir. Duygusal sorunlar ile meydana gelen çarpıntı, ancak ve ancak duygusal sorunların çözüme kavuşturulması ile kaybolan bir sorundur.

Duygu yoğunluğu, sık yaşanan stres durumları ve aşırı kaygılı olayların yaşanması beraberinde de psikolojik çarpıntı sorununu getirir. Fizyolojik olarak bir sorun olmasa da psikolojik anlamda son derece önemli bir sağlık problemidir. Bu nedenle de eğer birey kendi duygusal sorunlarını çözüme kavuşturamıyor ise mutlaka profesyonel bir destek almalıdır.

panik atak

Psikolojik Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer?

Kişinin hayatında aşırı duygu yoğunluğu, aşırı stres ve kaygı var ise bu gibi durumlarda ruh sağlığı bozulduğunda psikolojik kalp çarpıntısı başlar. En büyük belirtileri; göğüs ağrısı, terleme, taşikardi, ölüm korkusu ve panik bozukluğu gibi belirtilerdir. Bu belirtilerin görülme sıklığı ise tamamen kişinin duygu yoğunluğuna göre değişkendir.

Sürekli meydana gelen psikolojik kalp çarpıntısı genellikle hastaların tek başına geçiremeyeceği ciddi bir psikolojik sorundur. Bu nedenle de bu gibi belirtiler meydana geldiğinde sorunların ortadan kalkması için mutlaka uzman bir Alsancak psikolog ile görüşüp, destek alınmalıdır. Bir anda meydana gelen çarpıntı sırasında hemen bir yere oturmak, derin nefes almak ve soğuk sıvı tüketmek anlık olarak çarpıntının geçmesine yardımcı olur.

Psikolojik Kalp Çarpıntısı Belirtileri

Psikolojik çarpıntı olarak adlandırılan ve psikolojik bir rahatsızlık olan kalp çarpıntısı; stresli, kaygılı ve yoğun duygusal hayatı olan kişilerin çok sık yaşadığı sorunlardan birisidir. Bu ataklar kişinin psikolojik durumuna göre sık sık tekrarlayarak hastalara zor anlar yaşatabilir. Dolayısıyla da kişinin duygusal durumlarını kontrol etmeye çalışması atakların arasını biraz daha açmaya yardımcı olacaktır.

Kalp çarpıntısı, nefes darlığı, terleme, sürekli ölüm korkusu ve göğüs ağrısı psikolojik kalp çarpıntısının en çok meydana gelen belirtileridir. Bu belirtiler meydana geldiğinde öncelikle yüzün soğuk ile yıkanması, derin nefes alınması çarpıntının etkisini azaltacaktır. Ancak bu sorunları yaşayan kişiler mutlaka uzman bir terapistten psikolojik destek almalıdır. Bu konuda Alsancak psikolog hizmetleri son derece etkili sağlık hizmetleridir.

Psikolojik Kalp Çarpıntısı Ne Kadar Sürer?

Psikolojik kaynaklı olan kalp çarpıntısı, ciddi psikolojik sorunları ve duygusal yoğunluğu olan kişilerin özellikle aşırı stresli anlarda yoğun olarak yaşadığı psikolojik sorundur. Psikolojik kökenli olan kalp çarpıntısı sırasında çarpıntının yanı sıra tetiklenen ölüm korkusu, nefes darlığı, göğüs ağrısı ve aşırı terleme meydana gelir. Kişinin o anki yaşadığı belirtilerin şiddeti ise yine o anki duygusal yoğunluğuna göre farklılık gösterir.

Bu psikolojik sorunu yaşayan kişilerin en çok merak ettiği sorulardan birisi de psikolojik kalp çarpıntısının ne kadar süre ile devam ettiğidir. Ancak bu süre ile ilgili herkes için aynı bir zaman dilimini söylemek mümkün değildir. Nitekim her hastanın duygusal yoğunluğu stres oranı doğrultusunda yaşadığı belirtiler ve çarpıntıların süresi de farklılık gösterir.

Sinirsel Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer?

Sinirsel yani diğer adı ile psikolojik kalp çarpıntısının hafiflemesi öncelikle kişinin kendi duygusal durumunu kontrol altına alması ile mümkündür. Hastanın duygusal yoğunluğu ve kaygı durumu ne kadar fazla olur ise kalp çarpıntısı da o denli fazla olacaktır.

Soğuk su ile yüz yıkamak ve derin nefes almak anlık olarak çarpıntıyı geçirir. Ancak köklü tedavi için mutlaka psikolog İzmir sağlık hizmetleri alınmalıdır.

Detaylı bilgi almak için İzmir Psikolog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir