Her insanın hayatı içinde zorlu ya da kolay geçen dönemler olması normaldir. Bazen işlerin içinden çıkmanın kişiyi ruhsal olarak aştığı zamanlarda tek başına çabalamak yetersiz ve çaresiz hissettirebilir. Kendi başınıza altından kalkamayacağınız problemler bir yük olup üzerinize yıkılıyor gibi hissettirebilir. Bu gibi düşünceler ve hisler hayatın akışında ne kadar kötü ve yorucu karşılansa da normal olabilir ve dengenin getirdiği bir süreç olarak görülebilir.

Ruhsal durumlar bir döngü gibi kimi zaman birbirini tekrarlayabilir. Profesyonel bir destek bu zamanlar için kaçınılmaz olabilir. Psikolojik yardım almak oldukça doğal, bir dahiliye uzmanına karnınız ağrıdığında başvurmanız kadar kabul edilebilir bir durumdur. Çünkü sadece fiziksel olarak hasta olmanın yanı sıra ruhunuz da hastalanabilir ve bunu ancak profesyonel bir kişinin yardımıyla çözebilirsiniz.

Bir yardım almayı kabul ettikten sonra yapmanız ya da bu konuda size yardımcı olacak kişinin yapması gereken en önemli iş psikolog araştırması yapmaktır. Gerçek bir psikoterapi için ihtiyacınız olan konuda mesleğinde kariyer yapmış bir uzman en iyi seçim olacaktır. Öyleyse doğru psikolog seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğine biraz göz atalım.

1. Psikoloğunuzun Lisans Eğitimini Kontrol Edin

Son zamanlarda çokça türeyen lisansız psikoterapiler danışanlar için hiç de avantajlı olmayıp yanlış tanı ve tedavilere neden olabiliyor. Bir seans sırasında danışanın anlatımına göre bilimsel yöntemlerle tanıdan sonra tedavi uygulayan psikologlar psikoloji alanında lisans eğitimini tamamlamış olmalıdır. Üniversitede bu bölüm dışında alınan eğitimlerden sonra edinilen sertifikalar psikolog unvanını kişiye sağlamaz. Aynı zamanda siz danışanlar için de doğru bir tedavi yolu değildir.

2. Eğitimden Sonra Edinilen Sertifikalar

Psikoloğunuzun özellikle sizin danışacağınız alanda eğitim almış ve kariyer almış olması büyük bir avantaj yaratabilir. Çocuk ve ergen, aile, çift, bilişsel davranışçı, cinsel terapi gibi çeşitli terapi çeşitlerine rastlayabilirsiniz. Danışacağınız psikoloğun bu alanlardan hangisinde uzmanlaşmış olduğuna dikkat etmelisiniz.

3. Fiyat ve Seans Süresi

Gün geçtikçe psikolojik destek almak eskisinden daha iyi bakış açılarıyla karşılandıkça psikologlara olan talep de artıyor. Bu nedenle azalan sürelerle birlikte artan fiyatlandırmalar bütçenizi zorlayabilir. Öncelikle bütçenizi belirleyip araştırmalarınız sonucu yardım alacağınız uygun psikoloğu seçebilirsiniz.

4. İlk Görüşme

Danışan ve terapist arasındaki ilk konuşma ve karşılaşma oldukça önemlidir. Tıpkı doktor-hasta arasında olduğu gibi psikolog-danışan arasında da yıkılmaz bir gizlilik bağı vardır. Her danışanının seans sırasında paylaştığı bilgileri saklamakla yükümlü olan İzmir psikolog, ilk görüşmeden son seansa kadar bu gizliliği ve güven ambiyansını korumalıdır. Siz de ilk karşılaşmada bu enerjiye dikkat ederek seanslara devam edebilirsiniz.

Mental sağlık da fiziksel sağlık kadar önemli olduğundan psikolog seçiminde yeterince araştırma yapmalısınız. Ege Pozitif Psikoloji, alanında uzman psikologlarca ihtiyacınız olan terapileri sizler için sağlamaktadır.

İzmir psikolog desteği için https://izmirpsikoloji.com/psikolog-ucretleri-2020/ sayfasını ziyaret ediniz…

 

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir