Bayraklı Psikoterapi Hizmeti

Bayraklı pedagog, İzmir Bayraklı Çocuk ergen psikologu, Bayraklı psikolog, Bayraklı aile terapisti, Bayraklı evlilik ve çift terapisti, aile danışmanı için Ege Pozitif Psikoloji uzman kadrosunu inceleyebilirsiniz.

Çocukta ve Ergende Bazı Psikolojik Sorunlar

  • Utangaçlık-Çekingenlik: Yeni sosyal durumlara tepki olarak verilir. Kaygı ve korku durumlarında ortaya çıkabilir. Utangaçlık durumu başlıca bir sorun değildir ancak çocuğun sosyal yaşantısı normalden çok daha fazla olumsuz etkileyen düzeydeyse yardım alınabilir.
  • Kardeş Kıskançlığı: Annenin yeni doğan çocukla aşırı ilgilenmesi büyük çocukta sevilmediği algısı oluşturabilir. Yeni doğan çocuğa karşı öfke ve kızgınlık hissedebilir ya da bunu anne babaya yöneltebilir.
  • Pika Sendromu: Yabancı madde yeme alışkanlığıdır. Uzunca bir süre besleyiciliği olmayan maddelerin rahatça yenmesi durumudur. Bu çocuklarda genelde tırnak yeme ve parmak emme davranışında görülebilir. Bu davranışın nedenleri arasında vücutta bazı besin değerlerinin eksik olması görülse de psikolojik nedenleri de bulunmaktadır.
  • Saç Koparma: Zorlanma durumlarında çocuğun kendini rahatlatmak için yaptığı bir alışkanlık bozukluğudur. Anne baba tutumları yine bu sorunda da son derece etkilidir.
  • Konuşma Bozuklukları: Konuşma bozuklukları arasında sen sık rastlanan kekemeliktir. Kekemelik kaygı ve fobilerin belirtisi olabilir. Tedavisinde; nefes, gevşeme egzersizleri, konuşma terapisi, davranış değiştirme yöntemleri kullanılmaktadır. Seçici konuşma bozukluğu olarakta  bilinen mutizime de rastlanır. Nedeni tam olarak bilinmez ancak travmatik yaşantılar etkili olabilmektedir. Psikolojik tedaviler yanında ilaç tedavisinde kullanılabilir.
  • DEHB: DEHB tanısını pedagog koyamaz. Bu durumdan şüphelendiği zaman hastaneye yönlendirir. Ancak notamla tedavi yanında pedagog yardımda alınabilir. DEHB nöro-psikaytrik bozukluktur. DEHB de dikkat sorunları, aşırı hareketlilik ve dürtüsellik görülür. DEHB tedavisinde çok yönlü bir yaklaşım en iyi ve hızlı iyileşmeyi getirir. Yani ilaç tedavisi, psikososyal müdahaleler ve psikoterapi birlikte verilebilir.

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir