Ebeveynlerimiz bizi büyütürken biz de öğrendiklerimizle çocuklarımızı büyütürüz. Bize nasıl öğretildiyse aynı şekilde öğretiriz. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre pedagogun kelime anlamı eğitim bilimcidir. Pedagoglar hem ebeveynlere hem de 0-12 yaş arası çocuklara sosyal ve duygusal anlamda destek olurlar. Peki, Pedagog Nasıl Olunur? Pedagog olmak için hangi bölümü okumalıyım? merak ediyorsanız bu makalede bulabilirsiniz.

Pedagog, sınıfının duvarlarına bakar ve zorunlu sınırları görmek yerine öğrencileri dışarı çıkmaya davet eder. Hem çocukları hem de ailelerini yeri geldiğinde eğiten bir eğitimcidir.

Pedagog Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

1982 tarihli yasa kapsamında pedagog olmak için Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümü okumak şartı bulunmaktadır. Birçok üniversitenin PDR bölümü mevcuttur. Üniversite sınavı puanı tutuyorsa aday tercihte bulunarak istediği üniversitenin PDR bölümüne kayıt yaptırmalıdır.

Üniversitelerin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olanlar pedagog unvanı almaktadırlar. Bir pedagog dilerse 4 yıllık lisans bölümünden mezun olduktan sonra lisansüstü ve doktora eğitimlerini tamamlayarak kariyerinde ilerleyebilmektedir. Pedagoji alanında hazırlanan kurslar ve seminerlerle adaylar kendilerini geliştirmektedirler.

Pedagoglar kreş, anaokulu ya da ilköğretim okullarında “rehber öğretmen” kadrosunda çalışabilirler. Aynı zamanda danışmanlık firmalarında ve rehabilitasyon merkezlerinde de pedagoglar görevlendirilebilirler. 

Pedagog olma şartları için üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olması yeterli olmaktadır. İzmir pedagog arayışınız varsa burada çocuk gelişimi ve eğitimi alanında uzman pedagoglar ile iletişime geçebilirsiniz. Sözlü ve yazılı iletişim becerileri gelişmiş, yüksek enerji ile iletişimi güçlü kişiler meslekte öne çıkan kişilerdir. 

Pedagoglar 0-12 yaş aralığındaki çocukların duygusal ve sosyal gelişimini planlar ve takip ederler. Psikolojik ve ruhsal sağlıkları ile yakından ilgilenen eğitimcilerdir.
Detaylı bilgi için izmirpsikoloji.com/izmir-en-iyi-pedagog/ sayfasını inceleyebilirsiniz.

 

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir