Gaziemir de Uzman Pedagog ve Psikolog Desteği

Gaziemir pedagog, Gaziemir çocuk psikoloğu, Gaziemir çocuk ergen psikologu, Gaziemir de pedagog var mı,  İzmir Gaziemir pedagog, İzmir Gaziemir çocuk ergern psikoloğu, İzmir Gaziemir oyun terapisti, İzmir Gaziemir çocuk ergen terapisti. Gaziemir de  pedagog, Gaziemir çocuk ergen psikoloğu arıyorsanız doğru yerdesiniz. Gaziemir yetişkin psikoloğu ve Çift Terapisti olarak haftanın bir günü Cumertesi günleri saat 10:00 ila 21 Saatleri arasında Psikolog Gökçe Sümekçi gelmektedir. Ege Pozitif Psikoloji Gaziemir e pedagog olarak da Gamze Güder ve Ayşenur Akbulut gelmektedir.

Çocuk ve ergende görülen bir sorun:

  • Beslenme ve Uyku Sorunları: Beslenme sorunları daha çok bebeklik dönemlerinde görülür. Bebek ile anne arasındaki ilişkiye bağlı olarak gelişir. Ruminasyon bozukluğu; kısmen yiyilen yiyeceğin tekrar ağza getirilerek yeniden çiğnenmesidir. Obezite; çocuğun vücudunun normalden çok fazla yağlanması. Anoreksiya nevroza; çocuğun normal kiloda olmasına rağmen kilo almaktan korkarak yemek yemekten kaçınmasıdır. Aşırı beslenme; çocuğun gereğinden fazla ve normalin çok üstünde besin tüketmesidir. Sık görülen uyku sorunlarında ise; kabus, uyku terörü, uyurgezerlik, uykuda hareket bozukluğu, tıkayıcı uyku apnesi vardır. Kâbus genelde üç beş yaşta görülür. Kabusa neden olan sebep ortadan kalkınca kanunlarda kesilir. Çocuklarda genelde çizgi filmler ya da telefon ortamında karşılaşılan olumsuz görüntüler kabusa neden olabilir. Uyku teröründe çocuk uyuduktan birkaç saat sonra aşırı korku içinde ağlayarak kalkar ve bakışları donuktur, sabah uyandığında ise bunu hatırlamaz.  Uyurgezerlikte uyku arasında kalkma ve dolaşma görülür. Bakışlar yine donuktur ve sabah uyandığında hatırlamaz. Uykuda hareket bozukluğunda ise çocuk rüyasında gördüğü  hareketleri gerçekte de uyku esnasında tekrarlar. Tıkayıcı uyku apnesin de çocuğun uyku sırasında solunumu tıkanır.

Çocuk Psikolojik Sorunları

Çocukluk döneminde birtakım sorunlarla karşılaşılabilir. Karşılaşılan bu sorunların bazıları o yaşa özgüyken bazıları birtakım işaretlerin habercisidir. Çocukluk döneminde karşılaşılan bu sorunlar üç temel kategoride toplanır. Bunlar dikkat sorunları, dışsallaştırma (davranım) sorunları ve içselleştirme sorunlarıdır. Dikkat sorunları, çocuğun bir işe odaklanmasını engelleyen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluklarını içerir. Dışsallaştırılmış davranış sorunları sorunun dışa yansıtıldığı itaatsizlik, saldırganlık, suç davranışları, karşı gelme bozuklukları gibi sorunları içerir. İçselleştirilmiş davranış sorunları ise çocuğun problemi kendisine yönelttiği davranış sorunlarını içerir. Bunlar; anksiyete, depresyon, kaygı bozuklukları, yeme bozuklukları, uyku problemleri, sosyal fobi, alt ıslatma problemleri, öğrenme ve konuşma güçlüğü, kekemelik ve travmaya bağlı stres bozuklukları gibi sorunlardır.

Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre alt ıslatma, tik, öfke, parmak emme, fobi, tırnak yeme, vurma gibi yaklaşık 30 farklı problemi içeren davranışların okul öncesi dönemdeki çocuklarda en az bir tanesinin görülme sıklığı % 60. 6 olduğu saptanmıştır. Buna ek olarak okul öncesi dönemdeki çocuklarda en çok arkadaş ilişkileri ve gelişimsel sorunlar, iletişim sorunları görülürken; ilkokul dönemindeki çocuklarda daha çok akran zorbalığı, saldırganlık gibi sorunlar daha yaygındır.

Çocuk Psikoterapisi Neden Gereklidir?

Çocuk psikoterapisi yetişkinlerden farklı olarak oyunlardan ya da çeşitli etkinliklerden yararlanılarak çocuğun duygusal sorunlarıyla başa çıkabilmesini sağlamak, çocuğun gelişimsel sürecine destek olmak ya da çocuğa iletişim becerisi kazandırmayı amaçlar. Anne ve babayla yapılan ilk görüşmede çocuğun sorunları hakkında bilgi edindikten sonra, çocuk psikoloğu çocuğa ne olmuş olabileceği hakkında varsayımlar oluşturur ve terapiye uygun araç-gereç veya oyunları belirler. Sonraki seansta çocukla tanışılır ve ilerleyen süreçlerde çocuğun öyküsünü oyunlar, belirlenen araç-gereçlerle anlatmasını sağlamaya çalışır.

Çocukluk dönemine ait sorunlar gelecekte de sürebilmektedir ve bu sorunlar halledilmediğinde başka sorunların da tetikleyicisi durumuna geçebilmektedir. İlerleyen dönemlerde küçük gibi görünen bu sorunlar daha büyük sorunlara dönüşerek üstesinden gelinmez bir hale dönüşür. Sorunlar devamlı hale gelmeden çocuk psikoterapisine başvurmak çocuğun daha iyi bir gelişim sağlamasına uyumlu bir çocukluk dönemi sürmesini sağlar. İyi bir çocukluk beraberinde sağlıklı bireyleri getirmektedir.

 

Kurumumuz esas merkezi Karşıyaka İskele karşısındadır.

EGE POZİTİF PSİKOLOJİ – İZMİR – Gaziemir –  Alsancak – Karşıyaka

 

Çocuk Ergen Uzmanı ve Pedagoglarımızı inceleyin bilgi alın:

 

 

Uzm. Klinik Psikolog

Evşen ADIYAVUZ hk. ve daha fazlası için tıklayınız.

Aile, Çift ve Emdr Terapisti

 

Pedagog & Çocuk Ergen Uzmanı

Beril Özsoy hk. ve yorum için ismine tıklayın

Psikolojik Danışman & Emdr Terapisti

 

Uzman Klinik Psikolog

Bayram Şimşek Hk. Yorumlar için ismin üstüne tıklayın.

Emdr & Cinsel Terapist

 

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir